Casa Bunicilor Mures | Programul SES (Senior Experten Services), 2015
320
post-template-default,single,single-post,postid-320,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Programul SES (Senior Experten Services), 2015

16 Jan Programul SES (Senior Experten Services), 2015

În perioada 16.06 – 04.07.2015 Asociația Beautiful Life, a implementat în cadrul Programului de asistenţă germană nerambursabilă prin Centrul de Afaceri Transilvania din Cluj Napoca, proiectul SES – Senior Experten Services. Acesta este un program susţinut de guvernul german ce oferă training şi consultanţă pentru dezvoltare în diferite domenii de activitate, prin intermediul experţilor germani. În aceasta perioadă am beneficiat de asistenţă şi consultanţă în munca cu persoanele vârstnice din partea unui expert german cu o vastă experienţă în domeniul medical şi în munca cu vârstnicii, experienţă și expertiză dobândită în decursul a peste trei decenii de muncă voluntară în întreaga lume.

Obiectivele proiectului

  • Implementarea unui program de terapie ocupaţională pentru persoanele cu afecţiuni neuro-degenerative, ţinându-se cont de personalitatea, abilităţile şi nevoile fiecărei persoane.
  • Îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare a personalului în interacţiunea cu beneficiarii şi familia/aparţinătorii acestora.
  • Facilitarea contactului cu o organizaţie/asociaţie/fundaţie cu profil asemănător în vederea unui schimb de experienţă.

Pe parcursul proiectului, la Centrul Rezidenţial pentru Seniori „Casa Bunicilor”s-au desfăşurat activităţi de terapie ocupațională, socializare, recreative, meloterapie, gimnastică adaptată nevoilor bunicilor şi s-au oferit recomandări pentru activităţile cu aceștia. În ceea ce priveşte personalul, s-a pus accentul pe unitate şi munca în echipă. S-a organizat o masă rotundă cu aparţinătorii beneficiarilor, în care s-au prezentat concepte din Germania privind îngrijirea vârstnicilor şi impresiile expertului german legate de experienţa sa din România.
A fost facilitat contactul cu un alt Centru pentru Seniori, din Sibiu realizându-se o vizită la sediul acestuia, împărtăşindu-se astfel impresii, păreri şi experienţe.

La vârsta de 74 de ani, Karina, ne-a oferit o adevărată lecție de viață, aceea că vârsta nu are limite și depășește orice barieră atunci când există voință.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.